Site İçi Google Destekli Detaylı Arama Motoru

Elektirikli ,Lpg ve Doğalgazlı Kombi Bağlantı Şeması



Genel Kombi Bağlantı Şeması 

Merhaba sayın meslektaşlarım işe yeni başlayanlar için kombi bağlantı şeması yukarıdaki gibidir.Kombi elektrikli,Lpg yada doğalgazlı olması durumu değiştirmez. Kombi bağlantısı 4 boru bağlantısı ile olmaktadır. Şekildeki birinci bağlantı sisteme su doldurmak için olan bağlantıdır.  2 bağlantı banyo,lavabo ve evyelere sıcak su göndermek içindir. Girişinde kürsel vana sonra kombiye pislik gitmesini önlemek için pislik tutucu konulur. Diğer iki bağlantı sistem ısıtması içindir . 2 bağlantı kombiye tesisattan soğuyarak gelen hattır . Bu hatta vana ve pislik tutucu bulunur.   Pislik tutucu tesisattan gelen tortuların kombiye girmesini engellemek amacı ile konur.  3. bağlantı şeması ise sisteme sıcak su besleyen hattır üzerinde kürsel vana vardır.



Doğalgaz ve Lpg Kombi bağlantı şeması

Lpg ve doğalgaz kombi şemasında elektirikli kombiden ekstra gaz tesisatı vardır . Şekildeki gibi Küresel vana ve flex hortum bağlantısı vardır.  flex hortum (Esnek Bağlantı ).


Kürsel vana resimleri :


Sağdaki Küresel vana çelik  soldaki vana pprc küresel vanadır her ikiside kullanılmakyadır. Çoğunlukla evlerde pprc kullanılmaktadır.


Pislik Tutucu Resimleri :

Sağdaki prinç pislik turucu soldaki pprc pislik tutucu her ikiside kullanılmaktadır. Çoğunlukla pprc kullanılmaktadır.

Flex Bağlantı Resmi :




Umarım faydalı olmuştur bu sayfayı paylaşmayı unutmayın

Uygulanmış bir bağlantı resmi . Yukarıda benim çizdiğim sıralamaya göre değil sıralaması çok önemli değildir. Kombiden kombiye değişir . Prensip olarak aynıdır.

Uygulanmış örnek bir kombi bağlantı şeması

Yorum Gönder

0 Yorumlar