Site İçi Google Destekli Detaylı Arama Motoru

Kullanım Suyu Deposu İle Yangın Suyu Deposunun Birlikte Kullanılması (Videolu )



Kullanım suyu ile yangın suyu deposu bir arada kullanılırmı mevzusunu merak ediyor iseniz doğru adrestesiniz.  İlk önce şu soruya cevap verelim .

Soru  : Kullanım suyu ile Yangın Suyu deposu bir arada kullanılırmı ? Bununla ilgili kısıtlama varmıdır.

Cevap : Yangın suyu deposu ile Kullanım suyu deposu belirli şartları sağladıktan sonra kullanılabilir. Yangın suyu deposunu tek başına kullanmanın dezavantajı durağan su olduğu için bakteri üreme riski varıdır.Yangın suyu deposu su deposu ile birlikte kullanıldığından avantajlıdır.  Kullanım suyu sürekli devirdaim yaptığı için avantajlıdır. Yer konusunda her iki depoyu ayrı yapmak daha fazla yer kaplar.

Bu konuyu daha detaylı anladığımızı düşünüyorum . Bu depoyu birlikte kullanmak için gerekli şartı örnek üzerinden yapmaya çalışalım. Örneğimizi betonarme depo üzerinden anlatacağım .bu depo yerinde modüler su deposuda yapabilirsiniz.

Örnek :  Bir avm binasında 200 Ton Yangın suyu  ve 100 Ton kullanım suyu ihtiyacı vardır . Bu iki farklı tesisatın su deposu bir arada yapılacaktır. Su deposunun Taban alanı 100 m² ve yüksekliği 3 metredir.

Çözüm :   Bu örneği aşağıdaki şekil üzerinden çzöümleyeceğiz. Su deposu bağlantısını şekil 1 bakarak inceleyelim.


Şekil 1 : Su deposu ve Yangın Suyu Deposu Bir Arada Kullanılması

Şekil 1 de görüldüğü gibi yangın suyu deposu bağlantısı herzaman aşağıdan bağlanma şartı vardır . çünki yangın suyu için rezerve olması gerekir. bu şartı sağlayan su depoları birlikte kullanılabilir.

Bu konunun siz değerli meslektaşlarıma faydalı olmasını gönülden diliyorum.



Yorum Gönder

1 Yorumlar

  1. Bu durumda aşağıda duran suda sürekli durağanlık olacağından bakteri üretme riski vardır. Mantıklı olabilir fakat sağlık açısından uygun bir bağlantı şekli değil.

    YanıtlaSil

Teşekkür ederim