Site İçi Google Destekli Detaylı Arama Motoru

Şantiye Sahasında Büyük Çaplı Kısa ve Uzun Dirsek İmalatı - Usta Dirsek (Master Elbow) Yapımı

    Merhaba sayın meslektaşlarım bu şantiye videomuzda sahada büyük çaplı dirsekler nasıl yapılır onun ile ilgili çekilmiş bir videodur . Bu videoyu çekmeden önce engin bilgilerinden yararlandığım bu işe ömrünü verniş hatay ilinden Dursun YILMAZ ustama teşekkür ederim.
    Bu şantiye eğitim videomuzda kısa dirsek ve uzun dirseklerden bahsettik aralarında farkı anlattık kısa dirsek boru çapı uzunluğunun iki dirsek ağzının, birinin  ağzı diğerinin merkez noktasına paralel geçen uzaklığı boru çapı kadar ise buna kısa dirsek denir , Eğer bor çapının 1,5 katı ise uzun dirsek denir.Şekil 1.1
Şekil 1.1 

   Düz borudan nasıl dirsek yapıldığını bu videode detaylı olarak saha ve bilgisayar ortamında çizerek analattım detaylarını izahı daha kolay olduğu için video izleyerek devam edebilirsiniz. Düz Boruddan kesilen parça Uzun dirsek 5 parçadan kısa dirsek 4 parçadan oluşmakta şekil 1.2.
Şekil 1.2

  Borudan yapılan bu dirsek fiyat bakımından ucuz olduğu için tercih edilmektedir. Bu dirseğin düz borudan nasıl kesileceği ile ilgili net bilgi videoda dataylı anlatılmıştır.




Güncellemeleri Takip Etmek İçin Obone Olmayı İhmal Etmeyin;
Youtubede   : Kutman KAPLAN 

Facebookta : Mekanik Hesaplar     

Yorum Gönder

0 Yorumlar