Site İçi Google Destekli Detaylı Arama Motoru

Türkiyenin En Uzun Mağarası Tınaztepe Mağarası Tam 1580 metre (Videolu )


Tarih 25.05.2019 tarihinde antalyadan antep yoluna düştük 2018 yılında ziyaret ettiğim gezdiğim tınaz tepe mağarasını siz değerli takipcilerime video çekmek için tekrar yola koyuldum . Seydişehir, Konya'da yer alan mağaradır. Dünyanın üçüncü, Türkiye'nin en büyük mağarasıdır. Haritadaki konumu aşağıdadır.

Mağaraya vardığımızda akşam olduğundan orada kamp yaparak konaklamaya karar verdik semaverde çay ve saçta menemen yaptık ve uyuduk sabah olduğundan kuş sesleri arasında kahvaltımızı yaptıktan sonra mağara doğru yola koyulduk . Mağaraya yaklaştığımızda her gezi yerinde olduğu gibi gişelerden 10 TL paraya bilet alarak mağaraya doğru patika yola düştük yaklaşık 200 mt tırmandıktan sonra 2 adet mağara var ,  1 . uzun 1580 mt olan mağaraya girdik mağaradan çoğunlukla aşağı doğru iniş yaptık ve 1580 mt son yerine geldiğimizde mağarının yüksekliği 65 mt ulaşmakta olup dibindede göl bulunmakta.   Resimller aşağıdadır üzerine tıklayarak büyütebilirsiniz.










 Mağara hakkında bilgi verecek olur isek araştırmlar sonucu. Mağaranın keşfedilen toplam uzunluğu 22 km dir. gidilebilen gezilebilen alan ise 1580 mt 'dir. Bilim adamlarının tesbitine göre 230 milyon yılda meydana gelmiştir. Tınaztepe Mağaraları; turizmci HASANÇELMELİ tarafından uzun yıllar süren uğraşlar sonucunda 2001 yılında Orman Bakanlığınca Köylere Hizmet Götürme Birliğine tahsis edilmiştir. 2004 yılında da Mağara Dinlenme Tesisleri olarak hizmete açılmıştır.




Yorum Gönder

0 Yorumlar