Site İçi Google Destekli Detaylı Arama Motoru

Mekanik Tesisat Birim Yaklaşık Maliyet Nasıl Hesaplanır , Nerelerde Kullanılır? (Videolu)

    Mekanik Tesisatta Yaklaşık birim maliyet genel olarak resmi dairelerde kullanılmaktadır ,Bir Bina Projesini yaptırmadan önce yapılacak işin maliyetini o kurumdaki makine mühendisleri tarafından projeden boru ve armatür vb metrajları çıkardıktan sonra çevre ve şehircilik bakanlığının yayınlamış olduğu yaklaşık birim fiyatlarını girerek yapılcak işin fiyatını çıkarır yapılacak işin fiyatı belli olduktan sonra proje ihaleye çıkarılır . Firmaların getirdiği fiyatlar bu yaklaşık maliyet ile kıyaslanır. En yakın fiyat vermiş firmaya bu ihalenin uygulmasının yapılması için sözleşme yapılarak teminat alınırak bu iş belirli süreler içerisinde bitirmek şartı ile verilerek İşe start verilir.Bazı şartlar vardır işe belirli miktar teminat yatırılır, Eğer iş belilenen süre içerisinde bitirilmez ise teminattan hergün ceza kesilir. Eğer Resmi kurumda çalışmıyor isek özel sektörde isek bu yaklaşık maliyet nasıl karşımıza çıkar derseniz. 1.cisi ihaleye girecek firmada keşif metraj maliyet biriminde çalışıyor isek bu işin ilk önce yaklaşık maliyetini hesaplar daha sonra piyasadan malzeme fiyatlarını alarak gerçek fiyatları hesaplarız  işin durumunu öğrenir en uygun fiyatı emniyetli bir biçimde vererek ihaleyi kazanmaya çalışırız. 2. cisi Mekanik ruhsat proje firmasında çalışıyor isek bu projenin çizim ihalesini kazanmış isek bazı şartnamede keşif ve metraj istenebilmektedir. Bu keşif ve metrajları uygun pozlara göre yapıp gizlilik içinde resmi kuruma verilmesi gerekir. Gizlilik nedeni ise bu metrajların ihaleye girecek firma tarafından kullanılmasını engellemek içindir. 3. cüsü se bu yaklaşık maliyeti kendi yatırım projelerimizdede maliyetini hesaplamak için kullanabiliriz.

    Mekanik yaklaşık maliyet birim cetvelin nerede bulacağınıza gelince çevre ve 2018 ve öncesinde ücretli paylaşılıyor idi.

Ücretler şöyleydi :
  • A- Tipi Üyelik Günlük Kota : 100 adet analiz. - 89   TL Yıllık
  • B- Tipi Üyelik Günlük Kota : 100 adet analiz. - 122 TL Yıllık
  • C- Tipi Üyelik Günlük Kota : 100 adet analiz.  -162 TL Yıllık
Ücretsiz olan bu hizmet için teşekkür ederiz.

2019 Birim Fiyat Listesini İngilizce ve Türkçe Olarak İndir
Birim fiyatın ingilizce olarak yayınlanmasıda güzel olmuş mekanik anlamda ingilizcesini geliştimek isteyenler için güzel fırsat. 

https://yfk.csb.gov.tr/2019-yili-yayinlarimiz-i-91515

İhalye Nasıl Katılabilirim Nasıl Takip Edebilirim ?

Yayınlanan ihaleleri takip edip para kazanmak istiyor isek eğer bununda kolaylığı sağlanmış türkiye genelinde illerde yayınlanan ihaleleri bu siteden takip edebilirsiniz.

https://ekap.kik.gov.tr/EKAP/Ortak/ihaleArama/index.html


Youtubede   : Kutman KAPLAN 

Facebookta : Mekanik Hesaplar    

Yorum Gönder

0 Yorumlar