Site İçi Google Destekli Detaylı Arama Motoru

Pratik ,Hızlı, Kullanışlı ve Profesyonel Hidrofor Debisi,Su Deposu Hesabı İçin Excel Programı (Videolu)

    

  Merhaba güzel meslektaşlarım uzun süredir yapmayı planladığım sıhhi tesisat hesaplarından kullanılmak üzere su deposu hesabı, hidroforor debi hesabı ,hidrofor basınç kaybı hesabı ve basınçlandırma tankı hesabını yapmaktadır.

1. Aşamada su deposu hesabı yapılmaktadır açılır menüde bina türünü seçip kişi adetini giriyoruz daha sonra çıkan sonuçlara göre dairesel veya kare depo seçiyoruz.



2.Aşamada ise hidroforo güç hesabı için kritik devre hesabı için boru türünü seçiyoruz plastik veya çelik boruyu seçtikten sonra,  borunun taşıyacağı yük birimini seçiyoruz . Yük birimin ve boru çapını seçtikten sonra excel alt tabanından borunun iç çapını otomatik olarak gerekli tablolardan çekerek getirmektedir. Otomatik olarak debi ve hız hesabını yapmakta olup metre başına oluşan basınç kaybını belirlemekte. Boru uzunluğunu giriyoruz. Daha sonra hattımızın üzerinde fittins adetlerini vana, filtre ,kombi,sayaç,çekvalf gibi değerleri adet olarak giriyoruz daha sonra excel alt tabanından çapa göre eşdeğer uzunluk tablousudan eşdeğer uzunluk değerlerini otomatik olarak çekmete ve boru uzunluğu toplayıp metre başına basınç kaybı ile çarpmaktadır. 


3. Aşamada ise çizelgenin altında bulunan akma basıncını bulmak için en süt kritik hat ne belirlenmiş ise onun armatürünü seçiyoruz . Daha sonra bina yüksekliğini yazıyoruz ve arkasına üst basıncı belirlemek için küçük sistemlerde 10 mss büyük sistemlerde 15 mss yazıyoruz.


4.Aşama ise hidrofor debi hesabını yapıyoruz Toplam su sarfiyat birimini yük birimi cinsinden yazıyoruz program bize debiyi lt/sn ve lt/dk cinsinden hesaplıyor daha sonra açılır menüden bina türünü seçioruz ve  program alt tabanından gerekli tablodan eş zaman faktörünü getirerek taplam debi ile çarparak debi ihtiyacını buluyor. Daha sonra pompa verimini yazıyoruz program bize pompanın elektriksel gücünü veriyor.

5. Aşama ise basınçlandırma tankı hesabı burada belirtilen sınırlar içerisinde pompa şaft sayısını giriyoruz çıkan sonuca göre genleşme tankı seçiyoruz program bize alt tabanından gerekli verileri alarak basınçlandırma tankı çapı  yüsekliği ve hidrofor bağlantı çapını veriyor.


    Bu programı bir göz nuru emeği olarak sizlere sunuyorum nesilden nesile sürecek bu bilgi paylaşımının sonu yoktur . siz değerli takipcilerimi hammalıktan kurtarmak için elimden geleni yapıyorumz sizde benden gönülden destekleriniz esirgemeyin. Bu konuyu eğitim videosunda çektim . Beni takip ettiğiniz için teşekkür ederim.

Excel Programını İndir


Güncellemeleri Takip Etmek İçin Obone Olmayı İhmal Etmeyin;
Youtubede   : Kutman KAPLAN 

Facebookta : Mekanik Hesaplar  

Yorum Gönder

8 Yorumlar

  1. teşşekkür ederim. Hayırlı çalışmalar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Takip ve yorumunuz için teşekkür ederim daha iyi nice paylaşımlara

      Sil
  2. Çok teşekkürler. Hem bilgi, hem video.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim daha güzelleri gelecek , desteklerinizi esirgemeyin.

      Sil

Teşekkür ederim