Site İçi Google Destekli Detaylı Arama Motoru

Açık Genleşme Kömürlü Kazan Sisteminde Yerden Isıtma, Boyler,Radyatör Bağlantısı (Videolu )


 

Merhaba sayın meslektaşlarım ;

     Birçok  meslektaşım açık sistem genlşeme tankı bulunan kömürlü kazan tesisatlarında yerden ısıtma olabilir mi sorununu uzun süredir soruyorlardı, Bu eğitim videomuzda bu konumuza cevap vereceğim. Kömürlü kazanlar elektrik gitmesi durumunda veya aşırı ısı yükselmesinde kazandaki su buhara kalktığı için açık genleşme olarak tasarlanmaktadır. Teknolojonin ilerlemesi ile birlikte kömürlü kazanlar kapalı devre sistemlere çevrilebilmektedir. Bu konuda yeni nesil kazanlar devre dışı bırakılmıştır.

    Sorumuzun cevabına gelelim . Kömürlü kazanlarda yerden ısıtma bağlantısı yapılabilir. Bunu sistemi bir eşanjör yardımı ile ikiye bölerek yapacağız. Primer devre açık genlşeme olacak , Sekonder devre kapalı devre olacak şekilde dizayn edilecektir. Eşanjörü plakalı veya borulu tip olarak üreticeden bilgi alınarak yapılabilir. Mühendislikte ve teknolojide sınır olmadığından plakalı eşanjör bu sistem için olmaz diyemem . Firmadan firmaya farklı conta ve tasarımlar her geçen gün değişmektedir. 

   Bu konuyu örnek eğitim videosunda tasarım yaparak daha detaylı anlatmaya çalıştım. Videoda primer devre (Eşanjör Öncesi ) , Açık genlşemeli kömürlü kazan,  Sekonder Devre (Eşanjör sonrası ),  Boyler ,Radyatör ,Yerden Isıtma Tesisatını gerekli ekipmanlar (Sensör ,vana ,pompa,çekvalf,üç yollu vana ) ile dizayn ederek anlatmaya çalıştım.  10 farklı makine mühendisine aynı projeyi verseniz 10 farklı tasarım yapacaktır. Bu yüzden bu eğitim videosu siz meslektaşlarıma yol gösterecek nitelikte olmasını diliyorum . Videoyu izlemeniz için sizlere paylaşıyorum.


Videodaki projeyi katıl üyelerine istek üzerine özel indirme izni verilecektir. İndirme Linki : https://drive.google.com/file/d/1TgJCBMBTph3yfxnIU_5AwF-hwv0p7q0c/view?usp=sharing


Yorum Gönder

0 Yorumlar