Site İçi Google Destekli Detaylı Arama Motoru

Konya Yerköprü Şelalesi (Göksu Şelalesi ) - Konya İlinde Gezilecek Yerler






Ziyaret Tarihi : 11.08.2020

Ücret : Ücretsiz

Mesire Alanı : Mevcut

Otopark : Yol Kenarı

Restaurat ve Çay Bahçesi : Mevcut

Ulaşım:  Yollar düzgün E5 Kenarı

Lavabo : Mevcut


      Konya şelaleri arasından bulunan canım ülkemin çok güzel şelalesi diyebilirim. Konya Hadim ilçesine yaklaşık olarak 22 km civarındadır. Konya merkeze olan uzaklık ise 115 km dir. Karaman iline ise 92 km dir. Alanya merkeze ise 157 km dir.

Harita Konumu .- (Konya Şelaleri , Konya Gezielecek Yerler, Yer köprü Şelalesi )




Şelalye gidene kadar çok ön yargılı idim, Şelaleyi kameraya çekmek için gezmeye başladığımda dere yatağına inerek gördüğümde kesinlikle görülmesi gereken bir yer olduğuna karar verdim. Gittiğinizde pişman olmayacağınız bir yer.  Şelalenin nulunduğu yerden dökülme yüksekliği yer yer 35- 20 mt aralığında gözükmektedir.  Şelalenin bulunduğu yerde asma köprü bulunmaktadır.



Şelale bölgesinde yazın gider iseniz eğer domates, salatalık , meyva gibi doğal ürünler satılmaktadır. Bölgede piknik ve mesire alanları mevcuttur. Dere yatağına inmek ister iseniz sağlam ayakkabı ile gidin . Şalalenin en güzel yeri dere yatağı olduğunu söyleyebilirim. Dere yatağına inmek tehlikeli olduğu için çok dikkat etmek gerekir.


Uyarı levhasına bakılır ise daha önceden ölüm olduğuna dikkat çekilmiş . İleride yapılırmı bilmem ama dereyatağı bu şelalenin en güzel yeri olduğu için yürüme yolu yapılması gerekir. Hep yurt dışına hayranlık duyarız . Yurt içinde doğal güzelliklerimizin olduğundan bir çoğumuz bir haber yaşamaktayız. 2018 den sonra youtube ve sosyal medyanın yayılması ile ülkemizin zenginleri göz önüne serilmektedir.  Dere yatağı bölümünde piknik yapabilmek için oturma alanları mevcut değil , Halk genellikle hasır kilim dedğimiz malzemelerini getirerek üzerinde oturarak manzaranın keyfini çıkarmaya çalışıyor.


Resimdende anlaşıldığı üzere suyu berrak ve çok temiz , Bu nehir üzerinde aşağısında hes barajınında mevcut olduğunu söyleyebilirim.  Dereye yatağı sıcak yaz aylarıa rağmen bir konfor sıcaklığının altında soğuk olmaktadır. Bunun sebebi ise suyun yüksekten akması sebebi ile soğuk buhar (pulverize ) etkisi ile soğumaktadır.



Bölgedeki su kenarındaki taşlar çok tehlikeli olduğunu söyleyebilirim. Taşların yüzeyi sert içi yumuşak . Bu yüzden taşlara tutunmaya çalıştığınızda kırılma riski çok yüksek.  Dere yatağında tatlı su balıkları mevcut . Su soğuk olduğu için gözle görmek çok zor oluyor . Balıklar çok hızlı hareket ediyor.

Şekilde anlaşıldığı üzere şalelenin en sonuna dibine vardığımda arkası mağara sayılır. Şalalenin dibine fikrimce su sesinden rahatsız olmayan kişiler cadır kurabilirler. Zevkler kişiden kişiye değişir. Doğa insanı ruhunu beslediği kesindir. Eğer bunaldığınız bir anda doğaçlama yola çıkmaya karar verin . Doğa sizi mutlaka iyileştirecektir.




Bölgede Çektiğim Resimler
Resmi Büyütmek İçin Üzerine Tıklayın




















Yorum Gönder

0 Yorumlar