Site İçi Google Destekli Detaylı Arama Motoru

Edirne Yıl :1484 Osmanlı'nın Hastane ve Tıp Fakültesi /Sultan II. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesi

   


   Merhaba sayın meslektaşlarım 30.11.2019 tarihinde edirneye gitme fırsatım oldu ilk uğradığım yer  Osmanlı zamanında 2. başkenti edirneyi sağlığa kavuşturmak 4 yıl gibi kısa sürede yapılmış olan bugüki adı hastane ve tıp fakütesi olan sağlık külliyesi yaptırmıştır . Osmanlı dini bütün yaşadığı için hemen yanında camide bulunmaktadır.

    Bugünden 535 yıl önce sağlık ile yapılan çalışmalar hayranlık bırakmaktadır . Ruh hastalarını müzik ile tedavi edilme yöntemi, Yılan sokmalarını iyileştirmek için hayvansal deneylerin yapılması ,Çicek aşısının o zamanda bile yapıldığı ve bu aşının diğer ülkere gönderilerek şifa bulduğu tarih kitaplarında anlatılmaktadır. Hemen yanından bulunan tıp fakültesinde öğrencilere eğitim verilerek yetiştirildiği görülmektedir.  Müze 2004 yılında Avrupa Konseyi Avrupa Müze Ödülü'nü kazanmıştır
Milyonlarca üyesi bulunan dünyanın en önemli seyahat sitelerinden TripAdvisor, Sağlık Müzesi’ni konuklar tarafından verilen 5.0 puan üzerinden 5.0 reyting ile 2015 yılı Mükemmellik Sertifikası’na layık görmüştür

Müzeden Birkaç Resim .







     Resimlere ne kadar yansıyor siz değerli takipcilerim arasında bilmiyorum ancak gittiğiniz zaman kesinlikle büyüsüne kapılacağınız bir mekan. Kesinlikle tavsiye ediyorum.

Bu müzeye giriş ücreti 30.11.2019 tahinde 5 TL/Kişi

     Bu müzeden sonra selimiye cami gezebilirsiniz. Oradan sonra çiğer yemek ister seniz hiç müşterisi eksik olmayan Çiğerci aydında arnavut çiğeri yiyebilirsiniz.

Arnavut çiğeri ücreti 30.11.2019 tahinde 25 TL/Kişi

 Bu yerin gezi videosu aşağıdadır.


Güncellemeleri Takip Etmek İçin Obone Olmayı İhmal Etmeyin;
Youtubede   : Kutman KAPLAN 

Facebookta : Mekanik Hesaplar     

Yorum Gönder

0 Yorumlar