Site İçi Google Destekli Detaylı Arama Motoru

1000 Kişilik Yurt Şantiyesi Bina Tabanı Pimaş(Pvc)Boru Tesisatından Kesit ( Videolu )



  Merhaba sayın meslektaşlarım şantiye videoları çekmeye devam ediyoruz 3. videomuz ile karşınızdayız , Bu paylaşım videomuzda yurt şantiyesinde bulunan sosyal tesis binasında pimaşların bina tabanında toplanması ile ilgili çekmiş bulunmaktayız.  

Binamızın Tabanı Sistem Detayları Sırası İle (Topraktan Yukarı Doğru );
  1. Grobeton 
  2. Su Yalıtımı Mebran
  3. Grobeton
  4. Radyal temel
  5. Toprak Dolgu
  6. Grobeton
  7. Xps yalıtım
  8. Grobeton
  9. Şap
      Grobeton dayanımsız C16 betondur olarak genelde koruma amaçlı kullanılır.Radyal temelde kullanılan beton ise C30 betonudur genellikle dayanıklı betondur.Su yalıtım mebranı adından anlaşıldığı gibi suyun geçirmeyen katmandır. Yalıtım ise ısı iletimi yavaşlatarak ısı kayıplarını en aza indirmek için yapılmıştır.

      Pimaş toplama bu katmanlardan hangisine konuluyor derseniz. Radyatemel içine konuluyor genel olarak biz burada toprak dolgu içerisine koyduk . Toprak dolgu içerisine koymamızın sebebi burası 1000 kişilik kalabalık bir yurdun sosyal tesisi olduğu için pvc boruların tıkanma ihtimali yüksektir. Olası bir nedenden dolayı kırım işi çıkar ise radyal temel inşaa demiri içerdiği için binanın temel oturma katmanını oluşturduğundan dolayı tamirat burada çok zor olacaktır bu yüzden toprak dolgu tercih edilmiştir.

Radyal Temel Örnekleri 


     Pimaş boru döşeesinde dikkat edilecek hususlara değinecek olurisek mümkün olduğunca kapalı dirsek (90 derece) yerine açık dirsek (45 derece ) montaj yapılmalıdır. bu suyun direncini yumuşatıp akışın daha rahat olabilmesi için şarttır.  Eğim konusunda ise %1 ile % 2 arası eğim idealdir. bu eğim miktarını mesafenin ve kotun kurtarmasına göre sitediğiniz gibi belirleyebilirsiniz.  Aşırı eğimde iyi değildir aşırı eğimin zararı katı pisliklerin su içerisinde yüzerek gittiğini düşünür isek bu yüzden fazla eğimde su hızlı gidip pisliği orada bırakacaktır. ve buda koku oluşmasına kadar etkili olacaktır.
  
İmalat sahasından çektiğim resimler.


 Gücümüzün yettiği kadar elimizen geleni yaparak meslek adına paylaşımlar yapmaya devam edeceğiz umarım fayda sağlar iyi seyirler dilerim.
Güncellemeleri Takip Etmek İçin Obone Olmayı İhmal Etmeyin;
Youtubede   : Kutman KAPLAN 

Facebookta : Mekanik Hesaplar     

Yorum Gönder

0 Yorumlar