Site İçi Google Destekli Detaylı Arama Motoru

Dwg: Örnek 290 m³/h İstasyonlu Sıvılaştırılmış Doğalgaz Projesi ( LNG )

 

Lng  Nedir ?

    Doğal gaz, ağırlıklı olarak Cezayir, Norveç, Katar, Rusya, Nijerya ve ABD gibi ülkelerde bulunan alanlardan çıkarılmaktadır. Bu ülkeler ve pazarları arasındaki mesafe, gaz boru hatları yoluyla üretilen doğal gazın taşınmasının her zaman mümkün olmadığı anlamına gelir; Bu durumda en kolay ve en ekonomik alternatif LNG tankerlerinde deniz yoluyla göndermektir. Deniz taşımacılığını sağlamak için doğal gaz, gazı -160 ° C'de sıvı bir forma dönüştüren bir soğutma döngüsü (sıkıştırma, yoğunlaşma, genleşme, buharlaşma) aracılığıyla soğutulur: bu, Sıvılaştırılmış Doğal Gaz (LNG) olarak bilinir. . Büyük ölçüde metandan (% 85 ila 99) oluşan LNG, kokusuz, renksiz, toksik olmayan ve aşındırıcı değildir. Sıvılaştırıldıktan sonra, LNG tanker gemilerinde çok büyük miktarlarda Sıvılaştırılmış Doğal Gaz depolanabilir ve taşınabilir. , doğal gazı -160 ° C'de sıvı halde tutmak için özel olarak tasarlanmış, termal olarak yalıtılmış tanklarda taşınır.

Bu Lng projeleri doğalgaz hattı gitmeyen büyük tesislerde otel , hastane vb yerlerde tercih edilmektedi bununla ilgili örnek proje ektedir.


 
Güncellemeleri Takip Etmek İçin Obone Olmayı İhmal Etmeyin;
Youtubede   : Kutman KAPLAN 

Facebookta : Mekanik Hesaplar 
Örnek Projeyi İndir

Yorum Gönder

4 Yorumlar

  1. Selam bu konun videolu anlatımı yok sanırım.

    YanıtlaSil
  2. zamanla her konunun yapılacaktır.

    YanıtlaSil
  3. kutman bey merhaba öncelikle bu faydalı paylaşımlarınız ve emekleriniz için çok teşekkür ederim sizden ricam 4 bar yüksek bacınç hesabınıda paylaşırmısınız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 300mbar formülü ile aynı formülle yapıyoruz. Takıldığınız noktayı paylaşırmısınız.

      Sil

Teşekkür ederim