Site İçi Google Destekli Detaylı Arama Motoru

3D Dwg : 1000 m² Alanı Olan Yangın Sınıfı Orta Tehlike-3 Bir Deponun Sprinkler Sistemi Ring Hatlı Projesi.



2015 yılında üniversitede okuduğum yıllarda bir bir yerde çalışmıyordum bir şekilde dışarıdan ek proje işleriyle idare ediyordum inşaat sektöründe yavaşlama olması ile yetersiz iş gelmeye başlayınca çözüm arayışı içine girdim  şehir merkezinde gezer iken yangın tüpü satan firmaları gördüm aklıma bir fikir geldi hemen dükkandan içeriye girdim .

Merhaba Ben Kutman
Merhaba Ben de Tayfun

Kutman  : Tayfun bey vaktiniz varmıdır sizinle önemli bir konu hakkında konuşmak istiyorum

Tayfun Bey : Buyrun tabiki Çay içermisiniz kutmaan bey , Kızım oradan 2 çay söyle

Kutman : Tayfun bey ben makine mühendisliği 3. sınıf öğrencisiyim yangın sprinkler ,hidrant ve dolap sistemlerinin hesap ve seçimlerine kadar biliyorum dilerseniz sizinle iş birliği yapabiliriz .

Tayfun Bey : Nasıl iş birliği bu merak ettim

Kutman: Şimdi kendimi size kanıtlamak amacı ile il başta ücret talep etmiyorum siz fabrikalara tüp dağıtmaya gittiğinizde sizden hidrant ,yangın dolabı ve sprinkler sistemi soran olmuyormu hiç ?

Tayfun Bey: Evet oluyor .

Kutman : Tayfun bey işte burada ben devreye gireceğim siz yapalım diyeceksiniz Nasıl olcak derseniz ben size fabrikaya gidip gerekli keşifleri yapacağım proje tasarlayacağım sizde malzemecilerden teklif alacaksınız + bir usta maaşlı işe alacaksınız işi aldığımızda usta o işi yapacak ve teslim edeceğiz hem siz bu işlere girmiş olcaksınız hemde ben kendime iş imkanı sunmuş olcağım il işten hiç bir ücret talep etmiyorum.

Bu konuşma tarzım hoşuma gitmiş olacak ki kalktı sarıldı sağolsun ön yargılı davranmadı seni ilk fırsatta arayacağı dedi ve vedalaştık . 2 hafta sonra aradı bir iş var dedi hemen yola koyulduk sıkı bir çalışma yaptık  ve işi aldık ve sektöre adım atmış olduk bu şekilde kendime bir iş yolu oluşturmuş oldum. Bu şekilde 2 firmaya danışmanlık yaparak eğitimime katkıda bulundum ayrıca kendimi köpüklü söndürme sistemleri üzerine geliştirdim.

Buraya kadar siz değerli takipcilerime hayatımdan örnekler ile birşeyler anlatmaya fikir vermeye çalışıyorum.  şimdi gelelim bu firmada bazen projeleri anlatmak zor oluyordu değişiklik olsun diye 3d yangın projesi çizmiştim onu sizlerle paylaşıyorum.

Bu projede mevcut olanlar ;
  • 1250 m² Depo Yükseklik 6 mt
  • 160 ton yangın suyu deposu
  • Yangın Dolapları 2 adet
  • Yangın Pompası 1 + 1 yedek + 1 jokey   160 m³/h -65 mss  /5 m³/h -65 mss
  • 94 Adet km80 standart tip spirnkler
  • 1 adet Islak Alarm vanası
  • 1 Adet İtfaiye Su Verme Ağzı
  • 216 m² hidrolik hesap
  • Ring Hattı
Bu proje 3d olarak umarım sizlere fayda sağlar

Projeyi İndir


"Bu web sitesini paylaşarak destek vermek ,Bu emeklere en güzel teşekkürü yapmış olursunuz"



Güncellemeleri Takip Etmek İçin Obone Olmayı İhmal Etmeyin;
Youtubede   : Kutman KAPLAN 

Facebookta : Mekanik Hesaplar


Yorum Gönder

0 Yorumlar