Site İçi Google Destekli Detaylı Arama Motoru

Autolisp Ne İşe Yarar Autocad Programına Nasıl Yüklenir ?

    
Autolisp autocad programa dillerinde biridir kodlama bilgisi olanlar bu kodları yazarak çizimi ve hesabı birçok konuyu kolaylaştırarak zaman kazanırlar Dosya Uzantısı Lsp dir.

Autolispte Neler Yapılabilir :
  • Alan Hesapları
  • Mühendislik Hesapları
  • Metraj Hesaplatma
  • Tasarım Kolaylaştıma
  • Tablo Oluşturma 
  • Sınırı Yoktur Çoğaltılabilir.
      Lisp konusunun ne kadar değerli olduğunu daha iyi anlamanız için bu işle uğraşan ve  ekmeğini  bu çalışmalarından kazanan temiz ve kişilikli dürüst ve  yaptığı başarılı işleri heyecanla bugün bunu yaptım kutman diyerek bana mutlulukla paylaşan  çok değerli birinde bahsedeceğim ankarada davetine icabet edip yüz yüze görüştüğüm çok değerli bir meslektaşım  Muttalip DURAK 'tır. Bu güzel meslektaşım evli ve 2 çocuğu vardır gündüzleri normal işinde çalışıp akşamları eve geldiğinde geç uyuyarak hergün program yazmaya devam etmektedir bu ülkeye katkı sağlamaktadır.

      Muttallip DURAK Bey MTY yazılım olarak Lispler ve Windows birlikte kullanarak yaratıcı programlar arayüzeler yapmaktadır ve uygun cazip fiyatlara meslektaşlarımıza sunmaktadır.  Muttalip bey ülkemiz için kendini geliştirmekte olan ve daha iyi yerlere getirmeye çalışan bir beyin gücüdür ilk başlarda çok yorulmuştu programına müşteri bulamamıştı ama o vazgeçmedi  bugün meyvelerini vermeye başladı , İlk başta çekingen davranan destek olup programını alan meslektaşlarım vardır onlara çok teşekkür ederim ve şimdi memnun olarak kullanıyorlar , muttalip beyde program satış sonrası desteğini hiç bırakmıyor eğitimlerini veriyor eksik var ise düzeltiyor . Meslektaşlarım bunun şu versiyonunda çıkaramazmı diyorlar arada duyuyorum :) Zamanla çıkarmaya devam ediyor gücü yettiğince edecekte biliyorsunuz bu işler zaman alır test aşamalar vardır.  isteyenlere referans bilgileri gönderebilirim ve her geçen gün programı tercih edenlerin sayısı artmaya devam etmektedir. programını yoğun işleri olan mesleketaşlarım programı alarak destek olabilir ve işleri hızlandırıp büyütebilirler .Kalite asla tesadüf değildir. Daha güzel yerlere gelmesini gönülden diliyorum yazılım kariyerinde başarılar dilerim ülkemize katma değer teknolojide değer sağladığı içinde ayrıca gönülden yürekten teşekkür ederim. windows ara yüzüyle zenginleştirmektedir örnek bir videosunu sizlere paylaşıyorum.






"Autolisp Dosyası Autocad Dosyasına Nasıl Yüklenir"


Şekil 1 : Bilgisayar Masaüstünde Metraj İsimli Lsp Uzantılı Lips

Autocad Dosyamızı Açıyoruz Şekil 2  Tools > AutoLISP > Load Application Yolunu İzliyoruz.



Şekil 2 :  Tools > AutoLISP > Load Application Dosya Yolu

Şekil 3 deki gibi masa üstünde metraj lispini buluyoruz  ve load butonuna tıklıyoruz 


Şekil 2 :  Autolisp Dosyasının yüklenme son aşaması

Bu kadar basit ama bilmeyince herşey zordur .
Bugünkü kolaylığı dünkü zorluğa borçluyuz hiç bir bilgi boş değildir.

Paylaşarak Destek Olalım.

Saygılarımla





Yorum Gönder

0 Yorumlar