Site İçi Google Destekli Detaylı Arama Motoru

Sanat Eseri , Pisidia Antiokheia Antik Kenti Yalvaç /Isparta (Videolu )

Merhaba Sayın Takipcilerim ;

       Gezilecek yerler arasının başına ekleyebileceğiniz güzel bir yer daha sizlerler, Pisidia Antiokheia Antik Kenti Roma ve bizans döneminden kalma bir antik kenttir. 1914 Tarihinde başlanan kazılar hala devam etmektededir. Nasıl Biz Müslümanlar Hac için mekkeye ve kabaye gidiyor isek. Hristiyanlarda burayı hac merkezi ilan etmişler . Bu sebebten dolayı Yalvaç yaz aylarında çok yoğun turist akın etmektedir. Turistler bu bölgeye keçi kılçadırlarını kurarak ayinlerini tamamlamaktadır.  Bu turist akını yalmaç bölgesinin ekonomisine büyük katkı sağlamaktadır. 

        Antik kenti tam manasıyla inceleyerek gezecek olsanız 1 gününüzü alır. Yürüyerek gezmek ise 1,5 saat sürmektedir. Bölge dik yamaç olduğundan nefes darlığı çekenler için gezmesi zor olacaktır. Bölgedeki kalıntılar %90 oranında orjinalliğini korumaktadır. Antik kent içinde Hamam, klise ,Tapınak .Tiyatro alanı kalıntıları mevcuttur. Şehre su kemerleri yardımı ile su getirilmiş yerleşik şehir hayatı benimsenmiştir. Bölgede çakmak taşlarına bol desen işlemli heykeller ve taşlar bulunmaktadır. Heykeller üzerinde ok , üzüm ,ağaçlar ,boğalar,aslanlan figürleri vardır.   Özellikle dikkatimi çeken ise kalp şeklinde kolon olması . Ozmanlar kalp şekli ile günümüzün kalp şekli aynı olduğu anlaşılmaktadır. 

        Yalmaç bölgesi doğası ilede güzel bir bölge, Havası çok temiz butik ,sakin bir samt. Yaşanacak yerler arasına eklenebilecek bir yer. Gezilecek yerler listenize eklemenizde fayda vardır. Gezen kişin nefes alır .Stres atar hayata bakış açısı değişir.

Antik Kente Giriş Ücreti : 10 TL /Kişi

Bölgede Çekilen Resimler 

 Resimleri Büyütmek İçin Üzerine Tıklayınız.















     

Yorum Gönder

0 Yorumlar