Site İçi Google Destekli Detaylı Arama Motoru

Wafer Tip , Lug Tip Kelebek Vana Arasındaki Fark Nedir. ? Avantaj ve Dezavantajları Nelerdir .? (Videolu )

Merhaba sayın meslektaşlarım bugün sizlere lug tipi ve wafer tipi kelebek vana arasındaki farkları anlatacağım.  Biz meslektaşlar olarak yenilenen teknoloji ve kullanım alanlarının değişmesi ile birlikte malzeme ve ürün bilgimizi geliştirmek zorundayız. Rekabetin her geçen arttığı bir zamanda kendimizi daha hızlı ve düzenli doğru bilgiyi sindirerek geliştirmek zorundayız.  

Şekil a : 1 wafer tip vana  ,  2 lug tipi vana

Bu vanaların bir birinden farkını açıklayalım. Wafer vana :  iki flanş arasına sıkıştırılarak sabitlenip montajı yapılan vanadır Montajı büyük çaplarda lug tipine göre zordur.  Lug tip vana : ise şekil a /2 de görüldüğü gibi üzerinde civata delikleri vardır . Sağdan ve soldan civata ile flanşlara bağımsız olarak montaj yapılabilmektedir. Montajı wafer tipine göre kolaydır.

Şekil b : Vana ve boru montaj şeması

Şekil b  üzerinden her iki vananın bir biri üzerinden avantajlarını anlatalım.  B boru noktasında bir arıza durumu olsun . Bu durumda wafer tip kullanmış olsaydık . A borusunun gaz veya su vb akışkanı kesmeden tamirat yapamayız.Şayet lug tipi kullanılsaydı lug tipi vanayı sökmeden kapatarak A noktasındaki borudan gazı kesmeden B noktasındaki boruyu tadilat yapabiliriz. Bu duruda lug tipi vanası uygulama olarak çok avantajlı , fiyat olarak wafer tipe göre dezavantajlıdır.  Bu vanaların detayını video eğitimine çekmiş durumdayım bu noktada daha iyi inceleyebilir ve anlaşılır olmasını sağlayabilirsiniz. Bu videonun kendini geliştirmek isteyen tüm meslektaşlarıma faydalı olmasını diliyorum.

Yorum Gönder

1 Yorumlar

  1. cok açıklayıcı bir video olmus elinize saglık

    YanıtlaSil

Teşekkür ederim